Prosto i szybko może też znaczyć smacznie i zdrowo, czyli „Porcja DobreGO!” od Żabki
Dobry skład i wyśmienity smak nie muszą się wzajemnie wykluczać. Program żywieniowy „Porcja DobreGO!” od Żabki ma na celu uczynienie dobrego żywienia łatwiejszym. Analizując trendy i oczekiwania konsumentów względem racjonalnego żywienia, a jednocześnie ich bolączki związane z niedostateczną wiedzą czy brakiem czasu, Żabka chce zapewnić im łatwy dostęp do dobrych posiłków pochodzących z bogatego portfolio marek własnych dostępnych w sklepach sieci.
Smacznie i zdrowo na wyciągnięcie ręki
Sklepy Żabka odwiedza codziennie ok. 3 mln klientów. Wielu z nich kojarzy dobre żywienie z pracochłonnym procesem przygotowania i planowania posiłków. Program „Porcja DobreGO!” ma za zadanie zmienić tę perspektywę.
Smaczne i zdrowe jedzenie może być teraz na wyciągnięcie ręki, równiez jeżeli chodzi o kategorie dań gotowych, które stanowią aż 70% kupowanych w Polsce posiłków “ready to eat”.
Inicjatywa jest następstwem nowego podejścia do dobrego żywienia, które sieć zdefiniowała w 2022 r. Po pandemii i w obliczu rosnącej inflacji, coraz mniej osób decyduje się jeść na mieście, jednak wzrasta popularność dań gotowych, które są alternatywą dla restauracji.
Zdając sobie z tego sprawę, sieć chce oferować swoim klientom pełnowartościowe produkty, po które mogą sięgać regularnie. Dzięki temu konsument nie musi już myśleć, jak jeść
Porcja dobreGO!
jest dobra bo:
- jest smaczna oraz ma odpowiednią porcję, po której poczujesz się „zdrowo najedzony”
- stanowi część codziennej, urozmaiconej diety
- możesz go zabrać ze sobą gdzie chcesz i zjeść kiedy chcesz, uwalnia Twój czas, a Ty masz energię, żeby go wykorzystać na maxa na to, co dla Ciebie ważne
- jest dobry dla planety, bo planeta lubi opakowania nadające się do recyklingu, a ponadto nie marnujesz żywności, kupując jej nadmiar do samodzielnego przygotowywania posiłków
Nutri-Score „A” lub „B”
Produkty oznaczone „Porcja DobreGO!” to przede wszystkim produkty posiadające na froncie opakowania międzynarodowy system znakowania żywności Nutri-Score „A” lub „B”.
Oznacza to, że produkty te zawierają bardzo dobry skład odżywczy. Charakteryzują się wysoką zawartością pożądanych w diecie składników, takich jak: białko, błonnik, warzywa czy owoce, a jednocześnie nie zawierają lub mają ograniczoną zawartość niepożądanych w codziennej diecie składników np.: cukrów prostych, tłuszczy czy dodatku soli.
Produkty z Nutri-Scorem „A” lub „B” powinniśmy spożywać jak najczęściej i to one powinny dominować w naszej codziennej